Pilates

 

Pilates és un mètode d’exercici i moviment físic dissenyat per estirar, enfortir i equilibrar el cos, tant per a homes com per a dones. És un sistema d’entrenament ment / cos.

Amb la pràctica sistemàtica d’exercicis específics juntament amb els patrons de respiració, el Pilates ha demostrat tenir un valor incalculable no només per a les persones que volen mantenir la seva condició física, sinó també com un important complement a la pràctica esportiva i rehabilitació física de tot tipus.

El Mètode Pilates no és només exercici. Es tracta d’una sèrie de moviments controlats per al cos i la ment. Aquest innovador sistema d’exercicis ment-cos, desenvolupat per Joseph Pilates, transforma dramàticament la manera en què el teu cos es veu, se sent i actua. Augmenta la força sense excés de volum, creant un cos elegant i harmònic amb les cuixes primes i un abdomen pla. Ensenya a conèixer millor el cos, mantenir millor postura i aconseguir un moviment més fàcil i elegant. Pilates millora la flexibilitat, agilitat i economia de moviments, i pot ajudar a alleujar el mal d’esquena, així com altres malalties.

En lloc de fer moltes repeticions de cada exercici, és millor un menor nombre de moviments més precisos, el que requereix un control adequat de la forma en què ho fem. Se centra en la participació de l’abdomen, l’esquena baixa, glutis i cuixes. Aquests donen suport i milloren els moviments, permetent que la resta del cos es mogui lliurement. I perquè la ment està obligada a col·laborar amb el cos per realitzar els moviments correctament, experimenta una nova consciència de la funció muscular i el control.

Pilates augmenta el metabolisme, promou el control respiratori i la funció circulatòria, i millora la densitat òssia i el to muscular. A més, millora l’equilibri, la coordinació i el control de la respiració. També treballa la flexibilitat muscular i la força. Els exercicis també ajuden a despertar la consciència del cos.

Aquest sistema d’entrenament és usat per atletes professionals, preparació pre i post part, esportistes, gent de totes les edats, mides i nivells de condició física estan gaudint d’aquest mètode únic d’aconseguir l’aptitud física. I amb la seva èmfasi en l’atenció i concentració mental, refresca la ment, així com el cos.

Amb l’enfocament de Pilates per un cos equilibrat, no cal fer desenes d’exercicis sense sentit, i moltes repeticions per aconseguir grans resultats. Amb Pilates, no es treballa amb tensions musculars excessives que puguin provocar lesió.

Concentració, control, centralització, precisió, fluïdesa i respiració són els sis principis del mètode Pilates. Juntament amb els principis de la ment (intel·ligència, intuïció, imaginació, memòria i voluntat) formen un mètode de treball únic i complet.

Els 10 principals beneficis de practicar el mètode Pilates.

 1. Alineació postural
 2. Definició muscular
 3. Fortesa de la part central del cos
 4. Pèrdua de pes
 5. Consciència cos – ment
 6. Millora la concentració
 7. Reducció de l’estrès
 8. Incrementa la flexibilitat
 9. Prevé lesions
 10. Balanç i coordinació

A part, comentar que el Pilates ens ajuda a:

 • Millorar l’equilibri
 • Activar el sistema sanguini
 • Enfortir les cames
 • Aixecar i modela els glutis
 • Protegir la columna i enfortir l’esquena
 • Genera més capacitat respiratòria
 • Alleuja les tensions del coll i espatlles