Anar de pressa és la cosa fàcil però no el millor

Vivim l’època de la rapidesa i la immediatesa. Volem els resultats ràpids i sense esforç. En el cas de l’exercici físic ho veiem cada dia amb les receptes màgiques que ens mostren alguns gurús de l’entrenament amb els típics “30 dies per aconseguir…” per exemple.

Tenim la mania de voler retallar terminis a un procés que necessita el seu temps. Sigui quin sigui el nostre objectiu i més parlant d’entrenament. L’ansietat no pot ser el factor determinant a l’hora de guiar-nos cap a un procés de canvi físic, millora de rendiment o el que sigui que vulguem aconseguir.

El nostre cos necessita ser tractat amb el millor respecte possible, ha de ser acompanyat per evolucionar en la millora de la salut i revolucionar el concepte de moviment. Per tant, es tracta de fer-ho bé. I que és fer-ho bé?

Fer-ho bé és no córrer, no tindre pressa pels resultats, però estar treballant dia a dia en la ment posada en el procés. Posar l’atenció en aquesta millora contínua de la salut i com pas a pas ens sentim millor. Perquè quan posem l’atenció en un futur llunyà amb unes expectatives de resultats ens guia l’ansietat i si a sobre no es compleix el que pensàvem, malament. En canvi, si posem l’atenció al que realment està passant arribarà un dia que mirarem enrere i serem capaços de valorar el que hem aconseguit.

Però tot això tan bonic que comparteixo requereix un esforç per part teva. Un esforç dedicat i disciplinat però a l’hora flexible amb tu mateix. T’ha de moure una motivació real, una motivació que et mogui des de dins i no des de fora. Has de dedicar tota la teva energia i atenció al que fas dia rere dia. I també t’has de permetre tindre dies no tan bons on puguis parar per tornar a agafar embranzida per seguir.

Així que no vulguis córrer, tot té el seu procés. Confia en tu, cuida’t i cuida el teu camí. Ningú ho pot fer millor que tu.


Dit això, al MiniBox t’acompanyem a canviar aquesta forma de pensar a través de l’exercici físic. No ens centrem en una meta final, més aviat en el procès. Fem que cada moment compti. Volem que milloris la salut agafant nous hàbits de moviment de cos i ment. Volem que t’ho passis bé fent exercici físic, que no estiguis patint pels resultats i acabis confiant en tu des del respecte a tu mateix/a.

Si vols més informació pots contactar a través d’aquest formulari de contacte. Gràcies! T’atendrem lo més aviat possible.

Moviment global per a una bona salut vital

Actualment, la tecnologia i la informació s’uneixen per aportar-nos a cop de clic milers de solucions per a la nostra salut. Infinitat de mètodes, sistemes, punts de vista, fórmules màgiques, etc.

Som capaços de seguir una dieta qualsevol que hem trobat en el cercador pel sols fet del que ens prometia. I molts cops aquesta promesa s’allunya del benestar i s’apropa més al maltractament. Això no solament passa amb el tema nutrició, també amb l’entrenament i sense anar més lluny amb el que pensem. El que ens diem a nosaltres mateixos i el que ingerim externament.

Perquè d’igual manera que ens nodrim amb l’alimentació, ens movem amb l’exercici també hi ha d’haver una bona salut mental per gaudir d’una salut vital. Llavors la pregunta és: Per on haig de començar? Per quin hàbit?

Des del meu punt de vista per qualsevol dels tres àmbits. Si tens el propòsit ferm de millorar la teva salut, comencis per on comencis acabaràs unint els tres punts. Deixar-te guiar per un professional de la salut mental possiblement t’acompanyi a moure’t d’alguna forma i canviar d’hàbits. Igual que si comences fent alguna activitat on impliqui moviment del cos com entrenar al MiniBox 🙂 possiblement després segueixis cuidant la teva alimentació, llegint llibres sobre la matèria o d’altres enfocats a millorar-te com a persona. Tot està unit per un mateix objectiu. Recuperar la teva vitalitat natural.

Que vull dir amb això? Molts cops volem utilitzar el que una altra persona li ha servit però pot ser que per a un mateix no serveixi. Si volem millorar la nostra salut, la nostra, hem d’usar les pròpies eines. Hem de descobrir quines són les nostres motivacions més profundes i no tan superficials. El que ens mou de veritat. Què ens fa anar més enllà? De què som capaços?

Tenim una vida, una única vida. No sabem la durada en anys ni quin serà el final però sabem que n’hi haurà un. Però per això tenim l’oportunitat cada dia d’aportar alguna cosa, de valorar el que som i viure en plenitud. Aportar amb els nostres coneixements els que ens envolten. Valorar, cuidar i estimar el que som a través de nodrir el nostre cos i ment. I tot això té com a resultat viure en plenitud.

Només tu tens la clau per obrir aquesta porta, només cal que facis el pas. Fes el pas, posa la clau, dona la volta al pany i descobreix que hi ha darrere d’aquesta porta. Un món ple d’oportunitats i no un món de yuppie. Perquè en la vida, com el ésser humà, no tot és perfecte. I la clau està en com respondre davant de totes les oportunitats, siguin bones o no tan bones.

Si t’ha semblat interessant el que he compartit aquí, et recomano llegir aquest llibre que comparteixo a continuació. És la meva experiència en un procés d’autoconeixement, moviment global i reflexió. Aquest llibre t’aporta un moment de pausa i d’inspiració que tant fa falta en dies plens d’ansietat i estrès continu.

Com he dit avans, possiblement aquesta no sigui la teva clau pero et pot acompanyar a trobar la teva. Junts és més fàcil, per això aportar als que ens envolten fa que tothom acabi brillant si cadascú aporta la seva llum.

Gaudeix de la lectura, gràcies.

Recordar-te les nostres activitats que t’ajudaràn a moure’t de cos i ment, pots consultar els horaris fent clic aquí. I recordar que tenim el nostre servei de nutrició per acompanyar-te a millorar el teus hàbits. Per més informació pots fer clic aquí.

Activació vs dolor

Fa uns dies en una sessió de strong (crosstraining) una alumna del centre ens va preguntar si quan fem un exercici hem de notar dolor al múscul que implica quan es fa el moviment corresponent. La nostra resposta, evidentment, va ser que no. Però un altre alumne va complementar-ho molt bé responent que no s’ha de sentir dolor, més aviat hem de notar com s’activa la zona que treballem. I aquest és el punt on volem incidir en aquesta reflexió.

La nostra filosofia en el MiniBox és passar pàgina a la frase “No pain no gain” i ser conscients que moure’s és quelcom natural. Fer exercici és una eina per fer-nos sentir bé i millorar la nostra salut. Realitzar exercici físic no és sinònim de sacrifici, dolor ni patiment. Des del nostre punt de vista entenem l’exercici com una part del moviment diari, un espai on podem entrenar el nostre cos i la nostra ment amb un mateix o en companyia a través d’infinitat de moviments i metodologies per estar més saludables.

Llavors, es tracta de respectar el cos i no maltractar-lo. Es tracta de cuidar-nos a través de l’exercici físic i gaudir de l’activitat. Fer exercici és benestar, és salut. Per tant, no cal patir. Moure’s no té res d’èpic.

Al MiniBox compartim salut i fem tot el possible per evitar el dolor fent exercici físic. Si hi ha una lesió, adaptem l’exercici però sempre amb la guia i supervisió dels professionals de la salut. A més, sempre intentem que no hi hagi una mala postura a l’exercici o una sobrecàrrega excessiva al moviment.

Per tant, quan fem exercici ens activem. No cal forçar el cos innecessàriament. No som màquines, més aviat humans i com a tal hem de cuidar-nos. Això implica gaudir fent exercici físic i no patir. Fer exercici és una forma d’apropar-nos a la nostra millor versió, recuperar la vitalitat i estar més saludables.

Per què no fem abdominals convencionals al MiniBox?

Queda clar que en el món de l’exercici físic tot va evolucionant. Actualment, en molts espais, hem deixat enrere mètodes o exercicis que abans eren l’epicentre de l’entrenament i els hem canviat per altres més conscients de cara a la salut global del cos.

Un d’aquests exercicis són tots aquells relacionats amb les flexions abdominals que durant tant de temps hem fet sigui en un gimnàs, al futbol, bàquet, oposicions, etc. Encara es continua fent en alguns llocs i algunes persones continuen creient que són efectius per reduir el greix de la panxa, marcar les abdominals, reforçar el centre, etc. Però no és així.

Intentaré desmuntar el mite de les abdominals en pocs paràgrafs i donar-te una alternativa més sana i conscient. Primer de tot, fer abdominals no redueix el greix a la panxa, ja que això té més a veure més amb la nutrició. De com ens alimentem, quins hàbits tenim, etc. El tema de marcar va lligat amb això últim. Reforçar l’abdominal? Possiblement sí, però una petita part. Descuidant una altra.

Si parlem a nivell salut, fer flexions abdominals incideix a fer una pressió interna al perineu i això fa que es debiliti el sol pelvic provocant incontinència, dolors, canvis sexuals, etc. A més, a copia del temps, hipertrofien les abdominals i s’acaba veient una panxa dura i sortida.

Penseu que les abdominals són un múscul postural que s’activen amb els moviments que fem dia a dia. S’encarreguen d’estabilitzar el tronc i la columna vertebral. Per tant, el meu consell és que es treballin de forma funcional i indirectament. És a dir, que no es treballin de forma específica i lesiva. Ja que si fem aquests exercicis convencionals el que farem serà incidir pressió també a la lumbar, cervicals, etc.

Quina és la solució? Docs com he dit fer exercicis funcionals que activin la zona abdominal i la zona lumbar per tal d’enfortir ambdues i no perjudicar una per voler millorar l’altre. Com?

  • Fent exercici amb pes lliure com barres, kettlebell, etc.
  • Exercicis hipopresius
  • Planxes estàtiques, dinàmiques, etc.
  • Exercicis amb el propi pes corporal com dominades, hspu, etc.

I arribats aquí no us dic això per fer només publicitat del MiniBox, sinó perque crec que tinc l’obligació de compartir obertament que hi han formes millors de fer les coses. Altres camins que aporten resultats visibles millors, útils i sans.

Al MiniBox tot això ho fem a través d’un entrenament enfocat a la globalitat del cos i no en una sola part. L’objectiu és la unitat del cos amb l’atenció plena a cada moviment. Volem que et sigui útil pel teu dia a dia per a que et sentis fort i saludable.

Consulta els nostres horaris, tarifes i activitats aquí -> Horaris

Consulta també el nostre servei de nutricionsita aquí-> Nutricionista

I si vols més informació pots omplenar el següent formulari de contacte. Intentarem respondre’t el més aviat possible.

De l’entrenament global al moviment al detall

Una de les característiques que té el MiniBox és la seva estructura d’entrenament on l’objectiu és moure i treballar tot el cos. Cada dia l’entrenament és diferent, variat i global. Això vol dir que els entrenaments són dinàmics, funcionals i útils.

Dinàmics perquè no hi ha temps per avorrir-se, més aviat tot el contrari. Funcionals perquè volem utilitzar el nostre cos com a eina d’entrenament. I útils perquè destaquem l’exercici com a eina per a estar més en forma en el nostre dia per desenvolupar les nostres tasques amb més vitalitat i salut.

Per tant, queda clar, que la nostra premissa va més enllà de l’estètica i l’aparença física. Volem que la gent que forma part dels nostres entrenaments s’enduguin eines per estar millor en el seu dia a dia i uns hàbits de moviment per recuperar la confiança en un mateix.

Perquè tot això rutlli i marqui la diferència intentem posar tota l’atenció al detall del moviment. Que vol dir això? Posar més consciència a la postura, per exemple. Saber que estem movent i quins ajusts hem de fer per millorar la nostra postura per maximitzar els resultats i minimitzar els danys.

Al MiniBox t’acompanyem a què obris la ment per endinsar-te en una nova forma d’entendre l’exercici físic. Volem que obtinguis resultats sense fer-te mal i que gaudeixis de l’entrenament en una comunitat única de moviment.

Si vols formar part d’aquesta comunitat, et convido a posar-te en contacte a través d’aquest formulari de contacte. Et contestarem al més aviat possible!