La força és salut

La força no és només la capacitat d’exercir força. També està directament relacionada amb la salut del nostre sistema musculoesquelètic. Malauradament, a mesura que envellim, la salut del nostre sistema musculoesquelètic es deteriora, i això no es veu ajudat pels estils de vida sovint sedentaris que vivim molts de nosaltres. Per tant, quina és la solució? L’entrenament de força!

Quan entrenem força, els nostres teixits tous i el nostre sistema esquelètic fan adaptacions, els músculs es fan més grans i forts, els tendons es tornen més gruixuts i rígids i la nostra densitat òssia augmenta.

Et posaré un exemple. Els estudis mostren que la disminució mitjana densitat mineral òssia durant la transició a la menopausa és d’aproximadament un 10%. En alguns casos, les dones perden fins a un 20% en un període de 5 a 6 anys al voltant de la menopausa (és a dir, al voltant d’un 3% més a l’any). Que et pot ajudar a contrarestar-ho? L’entrenament de força.

I aquest és només un dels molts exemples que et podria posar. En l’època de moda del crosstraining (Crossfit) hi han espais dedicats no solament a aquest tipus d’entrenament sinó també a la força i el condicionament físic com el MiniBox el Cau del Llop.

¿Què ens diferencia? Que nosaltres tenim un pla i és oferir un entrenament que obtingui el màxim de cadascú i sobretot que ofereixi salut. Cap pla és perfecte simplement perquè hi ha massa variables. Tanmateix, el nostre objectiu és crear un pla que sigui òptim en el temps. Que tingui un resultat visible en poc temps però sobretot sostingut a llarg plaç.

Som l’únic box d’Olesa amb experiència en crosstraining i que aportem valor útil amb l’entrenament de força. Volem que el que facis aquí et serveixi per a viure millor i no per aparentar o lluir. La utilitat i la salut està per davant.

Mou-te per ser útil no per aparentar!

Consulta els nous horaris que hi haurà a partir del dia 1 de març 👇

El MiniBox obre nous horaris al migdia a partir de març

No tot val en el món del fitness. I en concret en l’entrenament de força.
No val una mala postura aixecant un pes, ja que això pot provocar una lesió. No val enfocar-nos només en una forma de fer les coses, hem de ser oberts de ment. No val creure’s que ho sabem tot, som aprenents cada dia i més en aquest món. I no val dir mentides, cal ser honest.

Per això el MiniBox porta sis anys funcionant des d’una base de moviment per aportar utilitat, salut i força a les persones que venen a compartir entrenament. Hem anat introduint i evolucionant diferents sistemes d’entrenament com el crosstraining, l’halterofilia, etc. i planificacions per aportar nous estímuls. També alhora hem donat forma i equipant el nostre espai de més de 400m2.

En definitiva, el Minibox es un centre de força i condicionament físic on volem aportar valor al que fem i volem fer-ho bé. No tot val quan es tracta d’exercici físic i salut. El nostre objectiu és acompanyar-te a que estiguis fort/a perquè et sentis útil i visquis més i millor.

Després de tot el rotllo, volem anunciar que obrim nous horaris, en concret al migdia, dilluns i dimecres, de 14 a 15h, per donar cabuda a tothom. L’objectiu és seguir creixent com a comunitat de moviment forta i saludable. Així que ara ja no tens excusa per vindre i posar-te més fort/a que el vinagre! T’esperem!

Pots veure els nous horaris a continuació:

Per més informació, no dubtis en en omplenar aquest formulari i posar-te en contacte. Estarem encantats de contestar-te el més aviat possible.

Si vols saber més sobre nosaltres pots fer-ho a través de la gent que al MiniBox a l’apartat TESTIMONIS, fes click aquí per llegir-los

També ens pots visitar al instagram @miniboxolesa i a venir al nostre espai al Carrer Colón 98 d’Olesa de Montserrat

Els mites i la utilitat de l’entrenament de força

És vist i comprovat que l’entrenament de força té una mica de mala fama per dos motius: per desconeixement i per totes aquelles imatges que han sigut associades a aquesta metodologia d’entrenament. I en aquest post us vull transmetre un parell d’exemples reals del MiniBox de canvi de perspectiva i de caiguda d’alguns mites.

Què és el primer que et ve al cap quan et dic la paraula força? Segur que gent molt forta que aixeca pes, fent cares rares i a sobre homes. M’equivoco? Doncs aquest és un dels primers mites que et cau quan vens al MiniBox. Primer que la força no té distinció de sexes i segon que per treballar la força no cal aixecar molt de pes.

Un altre dels mites és que és lesiu. Que fer exercicis de força és contraproduent i ens fa estar més encarcarats. Fals. L’entrenament de força ens ajuda a reforçar zones que tenim dèbils, a guanyar mobilitat i aixecar un pes que ens ajudi a estar més forts i útils en pel nostre dia a dia.

I per no allargar més, perquè podria fer una gran llista, un altre dels mites és que això de la força és pels joves. Molt fals. No té cap distinció d’edat. És més inclusiu del que et penses. Fer entrenament de força ens ajuda a guanyar salut a tots nivells, de cos i ment. Això provoca que siguem més vitals i tinguem una esperança de vida més alta. I mai és tard per començar. Millor dit, cada moment és bon moment per començar.

Et posaré un parell d’exemples del MiniBox. El primer l’Imma. Va començar amb nosaltres fent classes de MET per anar agafant una bona base física fins que es va donar el pas a fer STRONG. Ho va fer amb una mica de por i de desconfiança pel que es pensava que seria. Després d’un parell de mesos s’ha adonat que fer STRONG l’ha ajudat a millorar la seva salut lumbar i a reforçar no solament l’esquena sino també la confiança. I això ha provocat que estigui més animada. Ha comprovat que fer exercicis de força amb una bona tècnica, sense molt de pes com el pes mort o l’esquat l’han ajudat a treballar el cos de forma global sense fer-se mal.

El segon exemple és el del Marc. Ell creia que amb una activitat més cardio potser l’ajudaria a perdre greix. Amb la sessió de STRONG s’ha adonat que no és així, ja que al treballar tota la musculatura del cos de forma global, amb diferents exercicis i amb una bona planificació d’entrenament ha donat forma al seu cos. Així que ara és conscient que per perdre greix és més efectiu l’entrenament de força per la relació que guarda amb el múscul. El cardio pot cremar més calories però l’entrenament de força crema greix mentre que manté la musculatura i/o la fa créixer.

Per tant, hi ha molts mites per desmitificar i molta feina a fer. La nostra missió com a centre de força i condicionament físic és vetllar perquè els nostres clients se sentin forts, útils i saludables. No volem que es facin mal, fem tot el possible per adaptar si calen els nostres entrenaments a les condicions físiques de cadascú.

Ja no es tracta del que fem ni com ho fem, més aviat de la intenció que posem en la nostra feina. Fem el que fem perquè tu puguis estar fort i sentir-te útil en el teu dia a dia. Et volem sa. Tinguis 20 anys o 60. Home o dona. Amb més o menys exepriència. Amb més o menys habilitat. No et posis limit ni t’ho creguis tot, vine a gaudir de molta força i moviment al MiniBox. Estarem encantats d’acompanyar-te.

Consulta els nostres horaris i tarifes prement aquí

Si vols més informació pots fer-ho omplenant el següent formulari de contacte. Et contestarem el més aviat possible. Gràcies!

La èpica pels altres

La nostra manera d’entendre l’exercici físic és que hem de començar des d’on som i no voler començar des d’on volem arribar. Tenir una visió del que volem aconseguir està molt bé perquè ens enfoca on volem anar, però no és la realitat. I la realitat és una altra.

Molts cops la nostra necessitat de demostrar o voler abarcar massa de cop ens empeny a fer més del que som capaços en aquest moment. Això només porta frustració, exigència sense sentit i com a conseqüència, en clau moviment, possiblement una lesió.

Així que primer el primer, la qüestió és començar per on som i amb allò que tenim a mà en aquest moment. Pensa que a partir d´aquí només podem anar a més, pas a pas i gaudint del procés. Per tant, deixa per als altres l’èpica de voler abastar-ho tot des del començament. No cal menjar-se el pastís de cop per després empatxar-se. Assaboreix el que fas i entén perquè ho fas. Assenta unes bases primer, mou-te amb fonament i gaudeix del moviment. Ho agrairàs. Amb la salut no s’hi juga, no tinguis pressa.

La nostra recomanació, per tant, és começar. Donar el pas a moure’t i invertir en la teva salut. Començar amb allò que tinguis en aquest moment present i no mirar més enllà del que ets ara. Així és com acompanyem a la comunitat del nostre centre, partint del que ets ara sense exigir més enllà enfortint el cos i la ment.

Aportem un acompanayment conscient ja que el nostre missatge es transmetre que moure’s no és qüestió de pressa ni abastar-ho tot, més aviat de fer pas a pas un fonament per després avançar amb més confiança. La confiança de saber que si fas les coses ben fetes no et faràs mal ni patiràs de dolor, més aviat gauidràs del teu dia a dia amb més energia.

El moviment com a inici, l’exercici com a mitjà i la salut com a fi

Fer exercici físic és el mitjà a una bona salut, però abans hem de tenir la intenció i l’acció per fer-ho: el moviment del cos i la ment.

En el MiniBox comptem amb dues activitats ben definides en el nostre horari (MET i STRONG) i dues activitats limitades a l’horari (Haltero i REC). Totes quatre presenten diferències, en clau exercici, les unes a les altres pero tenen una finalitat en comú: la millora de la salut.

Per exemple, a la sessió d’Haltero té com a mitjà potenciar el nostre cos a través dels exercicis de força que la componen. També és útil per a la millora de l’esport que practiquem. I per finalitzar, també és útil clarament, per a treballar els moviments olímpics de l’halterofília i així polir la tècnica, l’execució i anar pujant de pes a mesura que superem etapes.

A la sessió de REC l’objectiu és tindre una hora dedicada a treballar totes les parts del cos sense impacte i de forma conscient a través d’exercicis de mobilitat i estiraments. Una sessió molt útil per a descarregar tensió, mimar el cos i ajudar a carregar piles per al que resta de la setmana.

Les sessions de MET (entrenament funcional i moviment natural) i STRONG (entrenament de força i crosstraining) no cal que les presenti perquè ja les coneixeu de sobres per les notres publicacions a les xarxes i al blog. Pots saber més polsant aquí. O veient les històries destacades del nostre perfil d’Instagram.

Que vull dir amb tot això? Que no fem res sense motiu. Volem que a través del nostre centre tinguis una graella completa però sense oferir-te les mil i una. Volem centrar-nos en el que som: Un espai de força i condicionament físic. Per tant, com a tal, hem d’oferir activitats que aportin això. Ens centrem a oferir-te tot el que calgui per a millorar la teva salut i transmetre a través de la nostra experiència totes les eines possibles perquè així sigui sense vendre fum. Som directes i honestos, et volem sa perquè gaudeixis del teu dia a dia amb més alegria.

Per tant, el nostre moviment ets tu. De res ens serveix fer el que fem si no t’aporta un benefici. Si tu estàs bé, nosaltres estem bé. La conseqüència llavors serà el nostre creixement. El teu benefici és el nostre benefici. Som més que un centre o un gimnàs, som una comunitat de moviment. Una família unida per un sol fi: la salut global.

Pots comprovar els nostres testimonis polsant aquí. I recorda que no només disposem d’activitats, també oferim els servei de nutricionista, col·laborem amb fisioterapeutes i osteòpates, etc.

Si vols més informació de tot plegat, no dubtis a posar-te en contacte a través del següent formulari de contacte. Et contestarem el més aviat possible, gràcies!