Entrevista amb l’Alexandra Xarrié

Us convido a veure una entrevista que em va fer l’Alexandra Xarrié en el seu programa en directe “Emprender con Autoconocimiento”

Un plaer compartir aquesta estona amb ella i compartir plegats des de l’autoconeixement. Moltes gràcies Alexandra per donar-me l’oportunitat de participar en el teu espai.

La podeu trobar al seu canal de Youtube i al Instagram. Us convido a seguir-la!

Nou llibre – Encuentra tu verdadera naturaleza, recuerda quien eres

Hi va haver un moment en què vàrem perdre la innocència i la connexió amb el nostre cor i vam decidir emprendre un viatge en solitari, apartats de la nostra veritable naturalesa.

En aquest nou llibre que us presento hi ha un seguit de trobades amb la finalitat de dur la nostra ment al seu estat natural per iniciar una revolució interior i així ser coherents amb el que sentim, amb el que realment som.

Aquestes trobades signifiquen un viatge sense distància a la trobada amb un mateix. En cada trobada es ens assenyala el punt on hem de portar l’atenció a través d’un diàleg i una història contínua d’uns personatges.

En aquesta obra només t’exposo la meva experiència, la meva vivència. La meva proposta és anar junts fins l’útlima part. A partir d’aquí només tu pots seguir de la mà de la teva veritable naturalesa. Una naturalesa que trobaràs a la teva vivència, en el que estàs fent ara mateix i sobretot en com ho estàs vivint.

Per tant, et convido a emprendre aquest viatge i gaudir de cada trobada. Junts és més fàcil.

M’acompanyes?

Ja disponible a Amazon en format paper i digital. Prem aquí per anar a la página d’Amazon

Més info a la web: www.ernestlopezsola.com i al perfil d’instagram @activatunaturaleza

Entrenaments personals d’hipopressius

Una de les últimes incorporacions al centre en clau moviment ha sigut la tècnica hipopressiva a través de la metodologia de Low Pressure Fitness.

Aquest programa d’entrenament postural està basat en la técnica hipopresiva que busca minimitzar les presions i tensions corporals per aumentar el benestar de la persona. Per tant, resumint aquesta metodologia, es un entrenament global on entren els hipopresius, estiraments miofacials, la reeducació postural i sobretot i molt important, la respiració.

L’incorporació al centre ha sigut a través de classes grupals on amb tres mesos els resultats han sigut notables i millores significatives a molts clients.

I per acabar-ho d’arrodonir, s’ha anat introduïnt als entrenaments personals enfocats a la millora i recuperació del sol pelvic post part, per exemple. O a gent que volia enfocar-se a la reeducació postural i tonificació general del cos.

Els resultats més visibles han sigut la reducció de la cintura, millora de la salut cervical i lumbar i la recuperació del sòl pèlvic.

Per tant, què t’ofereixo?

IMG_20191016_131654

Entrenaments personals enfocats en aquesta tècnica:

  • Principalment, guia i supervisió de la postura mentre fas l’exercici.
  • Control del temps de respiració i apnea.
  • Programa d’entrenament d’exercicis d’aquesta tècnica.

La sessió individual té un cost de 20 eur x 50 min. Si s’agafa un abonament de 10 sessions, el cost es de 180 eur.

Si vols un entrenament personal enfocat per un altre objectiu com preparació de proves físiques per oposicions, millora de la condició física, etc., també estic a la teva disposició.

Mou-te i inverteix en la teva salut!

Per a més informació i/o contractació d’aquest servei, ho pots fer a través d’aquest formulari de contacte.

 

 

 

 

 

Revolució i menjar real = Salut i vitalitat

En aquesta entrada vull compartir eines i hàbits per a les nostres menjars i sobretot el que m’ha ajudat a guanyar salut i a perdre greix.

Abans vull començar amb una eina que transmet Marcos Vázquez. Ell té un web que es diu https://www.fitnessrevolucionario.com/
En aquesta web podeu trobar molts articles que tracten de transmetre una Revolució per reconnectar amb la nostra Evolució, evitar caure en falsos dogmes i reconquistar la nostra salut perduda.

També podeu trobar ebooks per descarregar, etc. Us recomano visitar el seu espai i sobretot comprar el seu llibre, el qual m’ha ajudat a fer aquest pas que em feia falta per veure les coses d’una altra manera i menjar de forma real.

Tornant a l’eina que us comentava, aquesta piràmide que transmet Marcos Vázquez a la seva web i als seus llibres, difereix de totes aquestes que segur que t’han ensenyat a l’escola, els metges, nutricionistes, etc.

PiramideComidaReal.jpg
Com podeu veure en aquesta piràmide, ell introdueix a la base les verdures i fruites. En les piràmides convencionals en el seu lloc hi ha els productes processats i industrials com pa, la pasta, els cereals, etc.

L’autor expressa en una reflexió que: “La societat actual està enganxada al menjar industrial. Més del 30% dels nostres aliments són ultraprocessats, però al veure’ls en la publicitat diàriament ni tan sols ens sembla estrany. Pensem que els cereals d’esmorzar són la millor manera de començar el dia perquè estan enriquits amb vitamines. Creiem que les galetes són saludables perquè les promocionen com digestives i tenen fibra afegida. és una gran mentida. l’únic benefici d’aquests productes és econòmic, i és per als seus fabricants. el menjar industrial és molt més rendible que la real, per això no veuràs anuncis de peix o verdura.”

Ara et parlo des de la meva experiència i et puc assegurar que en canviar 4 coses de la meva alimentació i els hàbits, posar en pràctica aquesta piràmide ha estat tot un èxit. No només he perdut greix i he millorat en salut sinó que també tinc més vitalitat, energia, no passo fam i em sento més fort i lleuger.

Dels hàbits he canviat l’espai entre àpats. Abans era molt comú que mengés alguna cosa entre els àpats principals, més per ansietat o desig que per necessitat. Si escoltem realment el cos, podem comprovar que el sobre alimentem, mengem més del que necessitem i això fa que saturem el cos fent que treballi durant tot el dia. Si li donem espais entre els àpats, el cos aprofita el que ens sobra per alimentar-se i a més fa que descansin els nostres òrgans. En el meu cas, faig un dejuni intermedi fàcil. Sopo com a molt tard a les 9 del vespre i no esmorzar fins al pròxim dia com a molt d’hora a les 9 del matí.

I un hàbit molt important que he canviat també ha estat deixar de comprar a supermercats per comprar al mercat. Al mercat tens l’oportunitat de comprar producte de proximitat, fresc, de confiança, conserva el color i el millor és que coneixes gent que comparteix la mateixa passió que tu! Per exemple, al mercat hi ha una parada que es diu Arrels 100% eco que tenen uns productes espectaculars i un servei únic!!! El producte estrella per a mi són les hamburgueses vegetals que fan ells mateixos, encara que tot el que tenen és espectacular com l’humus, els purés, etc. Les hamburgeses porten: cigrons, col, espinacs, ceba, pebrot vermell, pastanaga, gingebre, all, cúrcuma, etc. Una delícia!!!

En definitiva, tres punts:

-Menja menjar real i no ultraprocessat.
-Cuida el teu cos, dóna-li espais per respirar i nodrir-se.
-Compra al mercat i no al supermercat.

Recorda: NO COMENCIS UNA DIETA PER CONTAR CALORIES, MENJA ALIMENTS REALS I MILLORA EL TEU ESTIL DE VIDA

Menys és més i qualitat millor que quantitat!

Ernest

Descalça els teus peus: Llibertat i salut al teu cos

En aquesta reflexió et vull aportar el meu punt de vista sobre no utilitzar calçat convencional i els avantatges de moure’s amb el peu despullat. És la meva experiencia, no la veritat absoluta.

La naturalesa ens ha donat un cos nu per alguna cosa pero nosaltres ens encarreguem de transformar-lo en un maniquí de moda. Li afegim moltes peces de roba, diferents tipus de calçat amb molta amortiment, alçades, materials, etc. No creus que si ens hagués fet falta tot això ja sortiríem del ventre de la mare amb un macuto ple d’aquestes coses?

Anem pel tema, els nostres peus. Quan comencem a caminar, de ben petits, ja comencem a posar les típiques sabatilles bufones i a tancar el peu en un envàs. No solament amb això cada cop anem a buscar les sabatilles que més base tinguin, alçada i si algun metge ho demana, sabatilles especials per corregir els peus!?

El peu és el nostre primer contacte amb la terra, és la base del nostre cos i per tant el nostre amortiment natural. Al apresar els peus en una sabatilla el que fem és que es tornin tous i deixem la feina de l’amortiment a un element extern com una sabatilla, quelcom no natural. Els nostres peus ens ofereixen estabilitat, mobilitat i sobretot llibertat de moviment, torno a recordar que són l’amortiment natural del nostre cos.

Les marques comercials s’encarreguen d’informar que t’has de comprar unes vambes de tals característiques per córrer, colors extravagants amb un sistema nou d’ultra amortiment perquè no pateixis als genolls i una base al peu perquè els teus peus descansin mentre tu facis exercici físic i no et facis mal al cos?! Perdona????

Li donem la responsabilitat física a un parell de sabatilles quan realment el que hem de fer és mirar-nos a nosaltres mateixos si físicament estic preparat per fer el que vull fer i si estic en total coherència amb la meva naturalesa. És com el que vols posar-se en forma i et mates a entrenar pero menges fatal.

Hem de començar amb nosaltres mateixos, amb els nostres peus, la nostra musculatura, les articulacions, en definitiva, el nostre cos. Per molt que em posi un calçat ultramodern, les sabatilles no m’ajudaran a fer res, només a endarrerir el que pugui passar. Cal començar amb una base corporal i això comença als teus peus. Alliberant-los, deixant que respirin, realitzant exercici amb els peus nus.

Portar calçat molt elevat o amb molta amortiment incideix a crear problemes musculars a la part baixa de l’esquena, debilitar les cames i sobretot a moure’s de forma no natural. Al recuperar la força als peus i alliberar-los produeix una re alineació corporal, una reeducació postural i un enfortiment del tronc del cos. Alliberant-nos dels problemes lumbars, dolors als genolls, cervicals, etc. Tot es posa a lloc!!!!

Fer exercici, caminar o córrer descalç no és una moda, és quelcom que reclama el teu cos. Però per fer-ho cal consciència, no fer-ho de cop. Hem estat molts anys acostumats a utilitzar calçat alt, per tant, d’un dia per l’altre no recuperarem la mobilitat natural. Cal fer-ho amb calma i de forma gradual.

Pots començar caminant descalç per casa, passejar pel bosc, fer exercici light, etc. Una cosa porta a l’altre i en res podrás notar que no solament físicament guanyes en qualitat, sino que també a nivell mental i emocional ja que tindre contacte total amb el terra es com les arrels pels arbres.

Jo només et puc dir que no pateixo de cap problema lumbar o genolls desde que faig esport descalç o amb calçat minimalista. Recuperar la mobilitat dels peus ha sigut una llibertat pel meu cos i sobretot un retorn a utilitzar els peus com el que són, la nostra base i el punt de contacte amb la terra.

Ernest